HOME

PRODUCTEN BESTELLEN CONTACT

Producten


Een aantal regels over wat wel en niet kan:

Onzedelijke namen en namen die in strijd zijn met de openbare orde zijn van registratie uitgesloten. Ook geografische namen zijn uitgesloten.

Als een naam van toepassing lijkt te zijn op een branche vereniging of overkoepelende organisatie, wordt getoetst of de aanvrager de branche vertegenwoordigt. In andere gevallen wordt de naam toegekend, zonder te letten op de activiteiten van de aanvrager. Een apotheker kan b.v. "bakker.nl" aanvragen en toegewezen krijgen.


Sinds april 1999 is de regelgeving verruimd. Zo kunt u nu domeinnamen registreren voor (zelfs toekomstige) merken en producten. Omdat een naam maar één keer kan worden geclaimd, geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Heeft u plannen voor een nieuw product? Claim dan de naam zo snel mogelijk voordat iemand u voor is.


Een domeinnaam moet minimaal uit twee karakters bestaan. De karakters bestaan uit de letters van ons alfabet (geen hoofdletters) , cijfers en het min teken. Ieder ander karakter, inclusief de spatie is niet aan te vragen. Ook mag een domeinnaam niet uit louter cijfers bestaan.

In het scherm "beschikbaarheid domeinnaam" kunt u uw gewenste naam intypen en zien of deze nog vrij is. Het is echter mogelijk dat achteraf geen goedkeuring wordt gegeven door stichting Domein-registratie. Dit hoort u binnen enkele dagen.

 

 
 

 

. . . . . . . . . .